Quokka Eating Sam West
Distribuie articolul:

Faceți cunoștință cu Quokka

Acest marsupial popular este sinonim cu locul preferat de vacanță din Perth, Insula Rottnest – la o scurtă călătorie cu feribotul de portul Fremantle din Australia de Vest. De fapt, așa și-a primit numele insula – exploratorul olandez Willem de Vlamingh a numit-o „Rotte Nest” („cuib de șobolani”) în 1696, confundând omniprezentele macropode mici (familia canguri și wallaby) de pe frumoasa zonă mediteraneană. insula ca sobolani gigantici

Desigur, proprietarii tradiționali ai insulei Rottnest, oamenii Whadjuk Noongar, știau despre insulă cu mult înainte de orice legătură europeană. Ei îl numesc Wadjemup, care înseamnă „loc peste apă, unde sunt spiritele”.

Rottnest nu a fost întotdeauna o insulă. Oamenii Noongar obișnuiau să meargă acolo în timpul ultimei ere glaciare, acum aproximativ 6.500 de ani, când nivelul scăzut al mării însemna că era conectată la continent. Pentru ei a fost un loc important de întâlnire și de desfășurare a ceremoniilor.

Aproximativ 10.000 de Quokka trăiesc astăzi pe Insula Rottnest. Populații foarte mici supraviețuiesc și în pădurile din sud-vestul continentului, cum ar fi cele de lângă Northcliffe. În general, specia este enumerată ca fiind vulnerabilă din cauza prădării de către animale sălbatice (pisici și vulpi), a modelelor de incendiu modificate și a pierderii habitatului.

Reproducere Quokka

Quokkas nasc la doar 27 de zile după împerechere. Micul cangur roz, fără păr și orb găsește apoi drumul către buzunarul mamei salee, unde stă aproximativ șase luni. Dacă micul cangur nu supraviețuiește, mama poate da naștere la un altul la scurt timp după aceea, deoarece are alții în pântece într-o stare de dezvoltare suspendată ca rezervă în cazul în care tragedia se va întâmpla cu cangurul mai în vârstă.

La fel ca multe marsupiale, când sunt amenințate, mamele Quokka pot alunga puii din buzunarul lor, lăsându-i să ţipe pe pământ. Un prădător care îi urmărește este atras de acest lucru, oferind mamei timp să scape. Sună dur, dar este mai bine decât ca atât mama, cât și puiul să devină pradă. Și este încă un motiv bun pentru care Quokkas nu ar trebui să fie hărțuite pe Rottnest.

Dietă

Quokkas sunt ierbivore care mănâncă o varietate de ierburi și arbuști. Când mâncarea este rară, ei pot apela la grăsimea stocată în coadă pentru energie pentru a le trece. După cum ar putea să știe călătorii pe insulă, că apa dulce este insuficientă pe Rottnest, așa că este la fel de bine ca Quokkas să supraviețuiască cu foarte puțin din ea – rezistând până la o lună fără apă.

Mâncarea aruncată este rea și pentru Quokkas

Studiile au arătat că Quokkas găsiți în apropierea așezărilor umane de la capătul de est al Rottnestului sunt pariașii sociali ai populației sălbatice. Căutarea de mâncare nedorită cu conținut ridicat de sare lăsată de vizitatorii insulei poate chiar deshidrata acești indivizi, înrăutățindu-le sănătatea. Așa că – ați ghicit – NU HRANȚI QUOKKAS!

Sursa natureaustralia.org.au

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns